Голям интерес към състезанието Communic@te IT 2013


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/edunetbg.org/public_html/wp-content/themes/ananya/template-parts/posts/entry-content.php on line 32

comit2013

В предварителния кръг на Националното състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването Communic@ate IT 2013 кандидатури вече заявиха над 300 кандидати от училища в цялата страна. Най-активни са малчуганите, които се състезават с рисунки, а най-много кандидатури постъпват от областите Велико Търново, София, Враца, Плевен, Пловдив. Активни са и учениците от Варна, Бургас, Добрич, Сливен, Ямбол, Благоевград и Кюстендил. В 8 категории за ученици (1-12 клас) и 1 за учители ще се състезават допуснатите до финалния кръг на 23 март, когато в рамките на един ден те ще трябва да изпълнят, пред погледите на специално съставено жури, поставена на място практическа задача.

Уникално за състезанието е съчетаването на задачи, изискващи умело използване на ИТ, техники за рисуване, формулиране и представяне на тези пред публика. Участващите в надпреварата учители ще бъдат оценявани от жури, в чийто състав ще има не само специалисти по педагогика, дидактика и комуникации, но и ученици и родители.

Състезанието, организирано от INGOT Център България, има за цел да насърчи използването на информационните технологии като помощно средство за ефективно общуване, а не като заместител на общуването. Съорганизатори на Communic@te IT 2013 са Колеж по мениджмънт „Адам Смит“, Арт и хоби клуб „Рояна“ и Solarmarket.bg. Медийни партньори са Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР), Jobs.bg и Animes-bg.com. Наградите за първите трима във всяка категория са осигурени от организаторите и от домакините на финалния кръг – Софарма Бизнес Тауърс, а всички участници, допуснати до финалния кръг на съревнованието, ще получат международни сертификати за ИТ умения, акредитирани във Великобритания. На финала гостите и участниците ще имат удоволствието да се забавляват с демонстрации на роботи и да научат нови неща за програмирането на роботи от нашите колеги и приятели от Училището за роботика Robopartans.

Поради множеството запитвания и постъпили молби за удължаване на предварителния кръг във връзка с приключването на първия учебен срок, от INGOT Център България удължиха крайния срок за подаване на кандидатури до 25 февруари. Повече подробности за състезанието на http://ingot.adamsmith.bg.